Социалният министър цитира данни на НСИ за трето тримесечие на 2019 г.Тя

...
Социалният министър цитира данни на НСИ за трето тримесечие на 2019 г.Тя
Коментари Харесай

Деница Сачева: Заплатите в страната достигнаха 1267 лева

Социалният министър цитира данни на  Национален статистически институт  за трето тримесечие на 2019 година

Тя застана пред медиите след съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие

По данни на  Национален статистически институт  за трето тримесечие на 2019 година междинната заплата общо на страната на годишна база нараства с 11,8% и доближи 1249 лв.. Това сподели министърът на труда и обществената политика  Деница Сачева  пред публицисти след среща на Националният съвет за тристранно съдействие, съобщи „ Фокус “.

" Правителството предлага нарастване на минималната работна заплата с 8,9%, от 560 на 610 лв.. Като смятам, че това дава отговор на устойчивия растеж на стопанската система и на изискванията на високо търсене на труд и повишение на  приходи те. Това наше предложение ще помогне за това да се подтиква интензивността на пазара на труда, както и да се способства на пазара на  приходи те на най-ниско доходните групи от заетите лица. Ще помогне също по този начин за понижаване на неравенството “, сподели министърът.

„ Това, което мога да изтъквам във връзка с икономическия напредък за първата половина на 2019 година, който беше образуван в по-голяма степен от увеличение на продуктивността на труда, е, че растежът на този индикатор възлезе на 3,9%. В публичния сектор  заплати те набъбнаха с 10,5% и доближиха 1267 лв.. В частния растежът на  заплати те се форсира до 12,2% и доближи 1243 лв. “, разгласи тя.

„ Българското държавно управление в лицето на Министерството на труда и обществената политика ще продължи и за напред диалозите за създаване на транспарантен механизъм за установяване на минималната работна заплата “, акцентира министър Сачева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 32 секунди) Рейтинг: 3168 | Одобрение: -7097 Страната се развива, образованите хора вършим пачките! Всичко е тъкмо! Благодаря ви, ГЕРБ! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР